Du behöver
- 1.2 kg vildsvinsstek
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk senap
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st rödlök
- 2 st morötter
- 1 bitar rotselleri
- 1 st äpple
- 2 msk smör eller margarin
- 5 dl vatten
- 2 msk viltfond
Sås:
4 dl steksky
1 dl vispgrädde
2.5 msk maizena redning
1 msk äppelcidervinäger
1 msk ljus sirap
salt peppar
Servera med:
dillpestopotatis, se recept
brysselkål som frästs med äppeltärningar
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda pressad vitlök, senap, salt och peppar och bred runt om steken, även innanför nätet.
2
Skala lök, morötter och rotselleri och skär i bitar. Dela äpplet i mindre bitar.
3
3. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Lägg rotsaker, lök och äpple i en form och lägg köttet ovanpå. Häll på vatten och fond och tillaga i ugn tills köttet har en innertemperatur på 70°.
4
Häll av skyn och koka upp den med grädde. Red av och koka i 3 minuter. Smaka av med vinäger, sirap, salt och peppar.
5
Skiva köttet och servera med dillpestopotatis och kokt brysselkål som frästs med äppeltärningar.