Du behöver
Glass:
                                                              3 st äggulor
                                                              3 msk florsocker
                                                              3 dl vispgrädde
                                                              1 tsk vanila 
Sallad:
                                                              1 st papaya                       eller 2 mindre papayafrukter
                                                              2 st apelsiner
                                                              9 st fikon
                                                              50 g valnötter
                                    
Gör så här
1
                Vispa äggulor, florsocker och Vanila pösigt. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
            
2
                Häll glasskrämen i en lämplig form, som rymmer ca 1 1/2 l. Täck över och ställ formen i frysen i minst 4 timmar.
            
3
                Laga salladen strax innan den ska serveras: Skala papaya och apelsiner. Skär frukten i tärningar och blanda med hackade fikon och nötter.
            
4
                Bjud glassen, som bör tinas ca 30 minuter i rumstemperatur innan den ska ätas, till salladen.
            











 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            