Du behöver
- 200 g smör
- 1 3/4 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 5 dl vetemjöl
- 2 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1.5 tsk ingefära mald
- vatten ev ett par droppar
Ugn: 175°
40-50 kakor
Gör så här
1
Vispa rumsvarmt smör, socker och sirap poröst i en skål med elvispen.
2
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och ingefära i en skål och rör ner i smörblandningen.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den tills den är blank. Är det svårt att få den att gå ihop, tillsätt några droppar vatten.
4
Dela degen i fyra bitar och forma till rullar som är lika långa som plåten. Lägg dem två och två på plåtar med bakplåtspapper. Obs! Lägg dem inte för nära för de flyter ut under gräddningen.
5
Grädda längderna mitt i ugnen, 13–15 minuter. Låt kakorna svalna något innan de skärs i sneda bitar. Förvara i burk med lock.