Du behöver

  • 2 st kronkotletter
  • 2 tsk matfett
  • salt och peppar

Svampsås:

100 g champinjoner
2 tsk matfett
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 tsk kycklingfond
1 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Servera med:

klyftpotatis
rucolasallad
paprika orange
broccoli kokt

Gör så här

1
Svampsås: Skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med matfett, ca 5 minuter. Tillsätt mjöl, vatten, kycklingfond och grädde under ständig omrörning. Sjud såsen i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

2
Torka av köttet och snitta köttet i fettkanten. Stek köttet i en medelvarm stekpanna när matfettet slutat fräsa, ca 3 minuter per sida. Salta och peppra. Häll 1/2 dl vatten i stekpannan och lägg på locket och sjud i ca 3 minuter. Tillsätt skyn till svampsåsen och rör om. Servera kronkotletterna med svampsås, klyftpotatis, rucolasallad, paprika och kokt broccoli.