Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 dl pekannötter
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 1 st äpple cirka 125 g
  • 1 st ägg

Ugn: 200º

Gör så här

1
Blanda mjöl, honung, hackade pekannötter, bakpulver, kanel och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i små bitar. Fördela det i mjölblandningen med fingertopparna till en smulig massa.

2
Riv äpplet grovt och rör ner i mjölblandningen tillsammans med ägget. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

3
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma till den med fuktiga händer. Grädda i mitten av ugnen, 12–15 minuter. Njut sconesen nybakta med smör och marmelad.