Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 1.5 dl dinkelmjöl fullkorn
- 0.5 dl honung
- 0.5 dl pekannötter
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 krm salt
- 75 g smör
- 1 st äpple cirka 125 g
- 1 st ägg
Ugn: 200º
Gör så här
1
Blanda mjöl, honung, hackade pekannötter, bakpulver, kanel och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i små bitar. Fördela det i mjölblandningen med fingertopparna till en smulig massa.
2
Riv äpplet grovt och rör ner i mjölblandningen tillsammans med ägget. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
3
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma till den med fuktiga händer. Grädda i mitten av ugnen, 12–15 minuter. Njut sconesen nybakta med smör och marmelad.