Du behöver

  • 2 st äpplen stora
  • 0.5 dl vin t ex sauternvin
  • 0.5 dl råströsocker
  • 2 msk citronmeliss

Smulor:

2 dl grynbladning Axa
50 g smör
0.5 dl råströsocker
1 tsk kanel

Chokladgrädde:

1.5 dl vispgrädde
75 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1
Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär dem i tärningar och koka i en kastrull med vin, socker och citronmeliss, tills äpplena börjar mjukna. Låt kallna.

2
Fräs grynblandningen i en stekpanna med smör. Tillsätt socker och kanel medan du rör om. Låt grynen få lite färg och sedan kallna på en tallrik.

3
Smält samman hälften av grädden och hackad choklad i en kastrull på svag värme. Lägg över i en bunke och blanda med resten av grädden. Låt kallna i kylen.

4
Vispa chokladgrädden med vaniljsocker tills den blir fluffig.

5
Varva äpplen, smulor och chokladgrädde i dessertglas vid servering. Dekorera med citronmeliss.