Du behöver
- 2 st äpplen stora
- 0.5 dl vin t ex sauternvin
- 0.5 dl råströsocker
- 2 msk citronmeliss
Smulor:
2 dl grynbladning Axa
50 g smör
0.5 dl råströsocker
1 tsk kanel
Chokladgrädde:
1.5 dl vispgrädde
75 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
1
Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär dem i tärningar och koka i en kastrull med vin, socker och citronmeliss, tills äpplena börjar mjukna. Låt kallna.
2
Fräs grynblandningen i en stekpanna med smör. Tillsätt socker och kanel medan du rör om. Låt grynen få lite färg och sedan kallna på en tallrik.
3
Smält samman hälften av grädden och hackad choklad i en kastrull på svag värme. Lägg över i en bunke och blanda med resten av grädden. Låt kallna i kylen.
4
Vispa chokladgrädden med vaniljsocker tills den blir fluffig.
5
Varva äpplen, smulor och chokladgrädde i dessertglas vid servering. Dekorera med citronmeliss.