Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk kardemumma malen
  • 1 st ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 2 st banan

Servera med:

florsocker
citronmeliss

Servera med:

vaniljglass

Gör så här

1
Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och kardemumma i en bunke. Vispa ner ägg, mjölk och smör.

2
Skala och skär bananerna i tunna skivor. Värm en plättlagg med smör och fräs ca 3 bananskivor i varje form.

3
Fyll på med plättsmet och låt den stelna, ca 2 minuter. Vänd med en stekspade och stek plättarna någon minut till.

4
Sikta över florsocker, garnera med citronmeliss och servera med vaniljglass.