Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 0.5 tsk kardemumma malen
- 1 st ägg
- 2.5 dl mjölk
- 2 msk smält smör
- 2 st banan
Servera med:
florsocker
citronmeliss
Servera med:
vaniljglass
Gör så här
1
Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och kardemumma i en bunke. Vispa ner ägg, mjölk och smör.
2
Skala och skär bananerna i tunna skivor. Värm en plättlagg med smör och fräs ca 3 bananskivor i varje form.
3
Fyll på med plättsmet och låt den stelna, ca 2 minuter. Vänd med en stekspade och stek plättarna någon minut till.
4
Sikta över florsocker, garnera med citronmeliss och servera med vaniljglass.