Du behöver
- 3 dl vetemjöl fullkorn
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma malen
- 1 st citron
- 75 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl hett vatten
- 0.5 dl päronkonjak
- 1.5 st päron
Ugn: 175º
Gör så här
1
Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och rivet citronskal i en skål. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
2
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjölblandningen, smöret, vatten och päronkonjak till en jämn smet.
3
Häll smeten i en smord och bröad avlång brödform, 1 1/2 liter. Skär päronen i bitar och stick ner i smeten.
4
Grädda kakan i nedre delen i ugnen, ca 35 minuter. Låt den stå i formen i 10 minuter innan den stjälps upp på bakgaller. Skiva kakan vid serveringen.
Lägg en bit bakplåtspapper i botten av formen, så är det lätt att få ur kakan. Med vispad grädde till blir kakan en enkel dessert.