Du behöver
- 500 g morötter
- 1 st fänkål
- 2 st kålrabbi
- 1 st knippe salladslök
- 1 st knippe rädisor
Marinad:
2 msk vit balsamvinäger
0.5 dl citronolivolja
salt och peppar
Garnera med:
krispsallad
Gör så här
1
Skrapa morötterna och ansa fänkål och kålrabbi. Skär i bitar och koka i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 5 minuter, beroende på storlek. Låt rinna av i ett durkslag.
2
Skär salladslöken i stora bitar och koka i lättsaltat vatten, ca 1 minut. Låt dem rinna av. Ansa och skär rädisorna i kvartar.
3
Blanda vinäger, olja, salt och peppar till en dressing. Blanda de kokta grönsakerna med dressingen och låt kallna.
4
Blanda ned rädisorna och lägg upp i en skål. Dekorera med krispsallad runt kanten.