Du behöver

  • 500 g morötter
  • 1 st fänkål
  • 2 st kålrabbi
  • 1 st knippe salladslök
  • 1 st knippe rädisor

Marinad:

2 msk vit balsamvinäger
0.5 dl citronolivolja
salt och peppar

Garnera med:

krispsallad

Gör så här

1
Skrapa morötterna och ansa fänkål och kålrabbi. Skär i bitar och koka i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 5 minuter, beroende på storlek. Låt rinna av i ett durkslag.

2
Skär salladslöken i stora bitar och koka i lättsaltat vatten, ca 1 minut. Låt dem rinna av. Ansa och skär rädisorna i kvartar.

3
Blanda vinäger, olja, salt och peppar till en dressing. Blanda de kokta grönsakerna med dressingen och låt kallna.

4
Blanda ned rädisorna och lägg upp i en skål. Dekorera med krispsallad runt kanten.