Du behöver
- 2 st äggulor
- 1 st ägg
- 1 dl strösocker
- 150 g smör eller margarin
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 st äpplen
- 1 tsk kanel
Maräng:
2 st äggvitor
1 dl strösocker
Ugn: 175º
Gör så här
1
Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör i det. Blanda mjöl och bakpulver, och blanda ner.
2
Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Skala, kärna ur och klyfta äpplena och lägg i smeten. Strö över kanel.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa till en maräng.
4
Klicka över äpplena och grädda i 50 minuter. Täck med folie om ytan blir mörk.