Du behöver

  • 4 st lammkotletter dubbla
  • 1 msk matfett
  • salt och peppar
  • 2 tsk rosmarin hackad

Klyftpotatis:

5 st potatis fasta
0.5 msk olja
flingsalt
rosmarin

Vitlökscrème:

1 st vitlöksklyfta riven
1 dl lätt crème fraiche
salt och peppar

Servera med:

broccolibuketter kokta

Ugn: 225°

Gör så här

1
Klyftpotatis: Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och vänd runt dem i oljan. Strö över flingsalt och plockad rosmarin. Rosta i mitten av ugnen, ca 25 minuter.

2
Skär kotletterna i fettkanten och stek dem i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida. Salta och krydda med peppar och rosmarin.

3
Vitlökscrème: Blanda vitlök och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Servera kokta broccolibuketter till.