Du behöver
- 4 st lammkotletter dubbla
- 1 msk matfett
- salt och peppar
- 2 tsk rosmarin hackad
Klyftpotatis:
5 st potatis fasta
0.5 msk olja
flingsalt
rosmarin
Vitlökscrème:
1 st vitlöksklyfta riven
1 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
Servera med:
broccolibuketter kokta
Ugn: 225°
Gör så här
1
Klyftpotatis: Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och vänd runt dem i oljan. Strö över flingsalt och plockad rosmarin. Rosta i mitten av ugnen, ca 25 minuter.
2
Skär kotletterna i fettkanten och stek dem i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida. Salta och krydda med peppar och rosmarin.
3
Vitlökscrème: Blanda vitlök och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Servera kokta broccolibuketter till.