Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.75 dl kokande vatten

Lemoncurd:

citron rivet skal och 1 dl pressad saft
3 st äggulor
2 dl socker
100 g smör

Garnera med:

3 dl vispgrädde
200 g hallon

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt kokande vatten och rör om till en jämn smet.

2
Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 7 minuter. Strö på rikligt med socker och stjälp upp kakan på papper och lossa bakplåtspappret. Låt svalna.

3
Lemoncurd: Skrubba citronerna i varmt vatten. Riv skalet fint och pressa ur saften. Blanda citronskal- och saft, äggulor och socker i en kastrull. Värm under omrörning tills smeten tjocknar något.

4
Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret i klickar. Låt krämen kallna ett par timmar i kylskåp. Bred lemoncurden över kakan och täck med vispad grädde. Strö över hallon och rulla ihop tårtan från långsidan. Garnera eventuellt med vispad grädde och hallon.