Du behöver
Marängbotten:
3 st äggvitor
2 dl socker
1 dl mandel grovt hackad
Fyllning:
4 dl vispgrädde
3 st äggulor
1.5 dl socker
hallon
Garnera med:
mörk choklad
hallon
Ugn: 150°
Gör så här
1
Marängbotten: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt 1 dl av sockret under vispning och vispa till en blank maräng. Blanda resten av sockret med mandel och vänd ner i smeten.
2
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten. Klicka i smeten och grädda i 1 timme. Låt kallna.
3
Fyllning: Vispa grädden. Vispa äggulor och socker och rör i hallonen så de mosas lite lätt. Rör i grädden och häll smeten ovanpå marängen. Frys in i 4 timmar. Ta ut glasstårtan 20 minuter före servering. Garnera med smält choklad och hallon.