Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg
- 1 st ägg
- 1 msk råströsocker
Fyllning:
250 g jordgubbar
2 dl vispgrädde
2 msk lemoncurd finns att köpa färdig
Garnera med:
citronmeliss
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rulla ut smördegen på arbetsbänken och tryck ut 4 lite större rundlar med ett mått och 4 lite mindre. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåts-papper och pensla dem med uppvispat ägg. Strö över råsocker och gräd-da dem mitt i ugnen i ca 5 minuter tills de får färg.
2
Fyllning: Skölj och skiva 8 jordgubbar och halvera resten. Vispa gräd-den tjock och blanda med lemoncurd.
3
Lägg de stora rundlarna på assietter och spritsa grädden i en klick på mitten. Stick in skivade jordgubbar. Lägg på de små rundlarna som ett lock, lite på snedden. Garnera med citronmeliss. Lägg de halverade jord-gubbarna vid sidan om.