Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 st ägg
  • 1 msk råströsocker

Fyllning:

250 g jordgubbar
2 dl vispgrädde
2 msk lemoncurd finns att köpa färdig

Garnera med:

citronmeliss

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rulla ut smördegen på arbetsbänken och tryck ut 4 lite större rundlar med ett mått och 4 lite mindre. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåts-papper och pensla dem med uppvispat ägg. Strö över råsocker och gräd-da dem mitt i ugnen i ca 5 minuter tills de får färg.

2
Fyllning: Skölj och skiva 8 jordgubbar och halvera resten. Vispa gräd-den tjock och blanda med lemoncurd.

3
Lägg de stora rundlarna på assietter och spritsa grädden i en klick på mitten. Stick in skivade jordgubbar. Lägg på de små rundlarna som ett lock, lite på snedden. Garnera med citronmeliss. Lägg de halverade jord-gubbarna vid sidan om.