Du behöver

Botten:

400 g mandelmassa
4 st äggvitor

Kräm:

4 st äggulor
1.5 dl strösocker
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
125 g smör eller margarin
2 msk mandel rostad flagad

Garnera med:

vispgrädde
vinbär

Ugn: 175º

8-10 bitar:

Gör så här

1
Riv kall mandelmassa grovt. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner hälften i mandelmassan. Vänd sedan ner resten.

2
Rita två rundlar på ett bakplåtspapper, 23 cm i diameter, och bred ut smeten i dessa. Grädda i 20 minuter.

3
Lossa bottnarna från pappret och låt svalna. Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar.

4
Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen i bitar. Rör tills den smält. Klicka i rumsvarmt smör och rör till en slät kräm.

5
Bred den mellan bottnarna och ovanpå. Strö på mandelspån. Garnera med grädde och vinbär.