Du behöver

  • 150 g smör mjukt
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl mjölk
  • 100 g vit choklad
  • 100 g blåbär frysta

Garnera med:

200 g färskost t ex philadelphia
1 dl florsocker
blåbär citronmeliss

Ugn: 175°

20 bitar

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och sikta ner i smeten.

2
Rör i mjölk och grovt hackad choklad. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, 30×20 cm.

3
Strö över blåbär och grädda i 30 minuter. Låt kallna och skär i små rutor. Rör ihop färskost och florsocker, och spritsa på rutorna. Garnera med blåbär och citronmeliss.