Du behöver
- 150 g smör mjukt
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl mjölk
- 100 g vit choklad
- 100 g blåbär frysta
Garnera med:
200 g färskost t ex philadelphia
1 dl florsocker
blåbär citronmeliss
Ugn: 175°
20 bitar
Gör så här
1
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och sikta ner i smeten.
2
Rör i mjölk och grovt hackad choklad. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, 30×20 cm.
3
Strö över blåbär och grädda i 30 minuter. Låt kallna och skär i små rutor. Rör ihop färskost och florsocker, och spritsa på rutorna. Garnera med blåbär och citronmeliss.