Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 150 g mörk choklad
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1.5 dl salta jordnötter

Servera med:

jordnötssmör
bär
glass

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i hackad choklad. Rör om tills den smält.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao, och sikta ner i smeten. Rör i chokladblandningen.

3
Klä en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och strö över jordnötter.

4
Grädda i 20 minuter och låt sedan kakan kallna. Skär i rutor och servera med smält jordnötssmör, bär och glass.