Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 st passionsfrukt
  • 50 g mörk choklad

Glasyr:

1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

Garnera med:

passionsfrukt

Ugn: 150°

En kaka

Gör så här

1
Smält smöret. Vispa ägg, socker och farinsocker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, och sikta ner i smeten.

2
Rör i smöret och passionsfruktens fruktkött. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och häll i smeten.

3
Hacka chokladen och strö över smeten. Grädda i 25 minuter och låt kallna.

4
Koka upp grädde och rör i hackad choklad. Låt halvstelna och bred över kakan. Garnera kakan med passionsfruktsklyftor och servera med grädde.