Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1 st passionsfrukt
- 50 g mörk choklad
Glasyr:
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
Garnera med:
passionsfrukt
Ugn: 150°
En kaka
Gör så här
1
Smält smöret. Vispa ägg, socker och farinsocker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, och sikta ner i smeten.
2
Rör i smöret och passionsfruktens fruktkött. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och häll i smeten.
3
Hacka chokladen och strö över smeten. Grädda i 25 minuter och låt kallna.
4
Koka upp grädde och rör i hackad choklad. Låt halvstelna och bred över kakan. Garnera kakan med passionsfruktsklyftor och servera med grädde.