Du behöver
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad
- 3 msk kakao
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
Kolasås:
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
Ugn: 175°
En kaka
Gör så här
1
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i hackad choklad. Rör om tills den smält.
2
Rör i kakao, ägg, socker, mjöl och vaniljsocker. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
3
Häll i smeten och grädda i 25 minuter. Låt sedan kallna.
4
Häll grädde, sirap och socker i en kastrull och låt småkoka i 5 minuter. Låt såsen svalna så att den tjocknar innan den serveras till kakan.