Du behöver

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 3 msk kakao
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Kolasås:

1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker

Ugn: 175°

En kaka

Gör så här

1
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i hackad choklad. Rör om tills den smält.

2
Rör i kakao, ägg, socker, mjöl och vaniljsocker. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

3
Häll i smeten och grädda i 25 minuter. Låt sedan kallna.

4
Häll grädde, sirap och socker i en kastrull och låt småkoka i 5 minuter. Låt såsen svalna så att den tjocknar innan den serveras till kakan.