Du behöver
- 50 g jäst
- 2 dl mjölk
- 0.5 dl strösocker
- 7 dl vetemjöl
- 150 g smör eller margarin
Fyllning:
100 g smör eller margarin
0.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Pensla med:
ägg
Garnera med:
florsocker
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula jästen i en skål. Häll på kall mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker och arbeta in mjölet.
2
Arbeta in smöret i klickar med elvispens degkrokar. Strö över lite mjöl och låt degen vila i 10 minuter.
3
Stjälp upp degen och dela den i två bitar. Kavla ut till avlånga plattor och sporra ut 14 trekanter från varje.
4
Rör ihop fyllningen och klicka den på den breda delen av trekanterna. Rulla ihop från den breda delen och lägg i formar.
5
Låt jäsa i 1 1/2 timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 10 minuter. Låt svalna och sikta florsocker över vid servering.