Du behöver

Rulltårtsbotten:

3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Jordgubbsmousse:

6 st gelatinblad
250 g jordgubbar
2 st äggulor
2.5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1.5 dl grekisk yoghurt

Garnera med:

vispgrädde
jordgubbar
choklad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, och sikta ner i smeten. Bred ut i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i ca 7 minuter. Stjälp upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna. Ta ut rundlar med mått eller glas, 8 cm i diameter.

2
Klipp remsor av bakplåtspapper och fäst med gem runt bottnen. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Mixa jordgubbarna.

3
Vispa äggulor och 1 dl av florsockret pösigt. Vispa grädden, men inte för hårt. Ta upp gelatinbladen och smält dem med lite av jordgubbarna i en kastrull. Rör ner i resten av bären tillsammans med resten av florsockret.

4
Blanda i yoghurten, äggsmeten och till sist grädden. Låt smeten halvstelna i kyl ca 40 minuter så att den inte läcker ur formarna. Fördela på bottnarna och låt stå kallt och stelna i 4 timmar. Ta av pappret och garnera med vispad grädde, jordgubbar och riven choklad.