Du behöver

Botten:

175 g chokladcookies
2 msk strösocker
50 g smör eller margarin

Fyllning:

450 g färskost
2 dl strösocker
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad
3 st ägg

Glasyr:

175 g mörk choklad
225 g färskost
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
7.5 dl florsocker

Garnering:

250 g jordgubbar

Ugn: 175°

20 bitar

Gör så här

1
Krossa kakorna till bottnen, gärna i matberedare, och blanda med socker och smält smör.

2
Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.

3
Vispa ihop färskost, socker, mjölk och vaniljsocker. Smält chokladen över ett vattenbad och rör ner i smeten. Vispa i äggen ett i taget och vispa ordentligt.

4
Häll smeten i formen och grädda i 40 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i 1 timme. Låt kallna i kyl.

5
Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop färskost, mjölk, vaniljsocker och salt. Vispa i florsockret lite i taget och sedan chokladen.

6
Bred glasyren över kakan och låt den sedan stå kallt till servering. Garnera med jordgubbar.