Du behöver
- 500 g jordgubbar färska
- 2.5 dl jordgubbssaft outspädd
- 4 dl vatten
- strösocker
- 3 msk potatismjöl + 1
Servera med:
kall mjölk
Dekorera med:
gurkört
Gör så här
1
Skölj och ansa jordgubbarna. Skiva jordgubbarna. Koka upp saften och vattnet.
2
Tillsätt jordgubbarna och koka upp. Smaka av med socker om det behövs, det beror på hur pass söta jordgubbarna är.
3
Rör ut potatismjölet med 1/2 dl kallt vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle under ständig omrörning. Se till att krämen får ett uppkok till första bubblan. Ta omedelbart bort kastrullen från värmen.
4
Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för nedkylning och strö lite socker på ytan, så att krämen inte skinnar sig. Servera med kall mjölk och dekorera ev med gurkört.