Du behöver

  • 500 g jordgubbar färska
  • 2.5 dl jordgubbssaft outspädd
  • 4 dl vatten
  • strösocker
  • 3 msk potatismjöl + 1

Servera med:

kall mjölk

Dekorera med:

gurkört

Gör så här

1
Skölj och ansa jordgubbarna. Skiva jordgubbarna. Koka upp saften och vattnet.

2
Tillsätt jordgubbarna och koka upp. Smaka av med socker om det behövs, det beror på hur pass söta jordgubbarna är.

3
Rör ut potatismjölet med 1/2 dl kallt vatten. Tillsätt redningen i en fin stråle under ständig omrörning. Se till att krämen får ett uppkok till första bubblan. Ta omedelbart bort kastrullen från värmen.

4
Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för nedkylning och strö lite socker på ytan, så att krämen inte skinnar sig. Servera med kall mjölk och dekorera ev med gurkört.