Du behöver

Hallon- och mangosurprice:

0.5 st gelatinblad
0.5 dl hallonpuré och
2 st äggulor
0.5 dl strösocker
1 msk pressad citronsaft
0.5 dl vispgrädde

Mousse:

3 st äggulor
1 msk sirap vit
150 g mörk choklad 70 %
0.5 tsk cacao & chili krydda santa maria
2 dl vispgrädde

Chokladsticks:

50 g choklad mörk 70 %

Coulis:

250 g hallon
1 dl florsocker

Garnera med:

kakao
hallon

Gör så här

1
Hallon- och mangosurprice: Blötägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Mixa frysta eller färska hallon samt fryst eller färsk mango till en puré. Passera hallonpurén genom en finmaskig sil. Vispa äggulor och socker lätt i en bunke. Koka upp hallon- och/eller mangopuré, citronsaft och vispgrädde i en kastrull. Slå blandningen över ägg- sockersmeten och rör om.

2
Häll tillbaks i kastrullen och sjud under omrörning tills temperaturen är 85°. Ta kastrullen från värmen och tillsätt det urkramade gelatinbladet. Sila smeten och ös upp i ischokladformar. Frys in.

3
Mousse: Värm äggulor och vit sirap i en kastrull under vispning tills temperaturen är 85°. Häll över i en bunke och vispa tills blandningen svalnat.

4
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i en skål i mikron, ca 2 minuter på full effekt. Rör ner chokladen i äggvispet. Tillsätt cacao & chilikrydda och vänd ner lättvispad grädde.

5
Spritsa smeten i kupolformar och tryck ner en fryst hallon- och mangosurprice i varje form, så att den hamnar i centrum av kupolformen. Frys in kupolen i ca 5 timmar.

6
Lägg upp kupolen på tallrik och låt stå ca 3 timmar i kylskåp före servering. Spraya eller sikta kakao över kupolerna.

7
Choklkadsticks: Smält hackad choklad till 45° i en kastrull. Stryk ut chokladen på en marmorplatta eller diskbänk med en palett. Stryk fram och tillbaka tills chokladen börjar stelna. Skrapa loss tunna stickor med en spackelspade och garnera desserten med dem.

8
Coulis: Koka upp hallon och florsocker i en kastrull. Passera genom en sil och låt kallna. Ringla runt desserten och garnera med hallon precis före servering.