Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 msk vatten
- 500 g rabarber
- 1.25 dl socker
- pärlsocker
Maräng:
3 st äggvitor
2 dl socker
50 g sötmandel
Ugn: 200°
Gör så här
1
Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt ägg och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kyl i 30 minuter.
2
Kavla ut degen på mjölat bord och lägg i en pajform.
3
Tvätta och ansa rabarbern och skär den i 5 cm långa bitar på snedden. Lägg rabarbern i pajformen och sockra. Baka i 10–15 minuter.
4
Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa i 3 msk av sockret och vänd sedan ner resten av sockret.
5
Hacka mandeln grovt och vänd ner i äggvitorna. Fördela marängen över rabarbern och grädda i ytterligare 30 minuter.