Du behöver

Botten:

150 g mörk choklad
100 g smör mjukt
2.5 dl socker
2 st ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl mjöl

Moussen:

6 st gelatinblad
250 g blåbär
3 st äggulor
1 dl florsocker
2 dl gräddfil
3 dl grädde

Gör så här

1
Botten:

2
Smält chokladen över ett vattenbad

3
Vispa ihop socker och smör, rör ner ett ägg i taget och häll i chokladen.

4
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner det i smeten.

5
Häll smeten i en pappersklädd rund form med löstagbar kant.

6
Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

7
Moussen:

8
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

9
Mixa bären till en puré.

10
Vispa ihop äggulor och socker och rör ner bärpurén.