Du behöver

  • 260 g digestivekex
  • 75 g smör eller margarin
  • 400 g färskost
  • 2.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st citron pressad saft
  • 1 st lime pressad saft
  • 3 st gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl rabarber- och jordgubbsmarmelad

Gör så här

1
Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut smör- och smulblandningen i en form med löstagbar botten.

2
Låt stå kallt medan fyllningen görs. Rör färskosten smidig med socker och vaniljsocker. Tillsätt pressad citron- och limesaft.

3
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp och smält dem på svag värme. Låt svalna något och rör ner gelatinet i färskosten.

4
Vispa grädden och vänd ner i ostblandningen tillsammans med sylten. Häll i formen och släta till ytan. Låt stå kallt i 5–6 timmar.