Du behöver
- 260 g digestivekex
- 75 g smör eller margarin
- 400 g färskost
- 2.5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st citron pressad saft
- 1 st lime pressad saft
- 3 st gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 2.5 dl rabarber- och jordgubbsmarmelad
Gör så här
1
Krossa kexen, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut smör- och smulblandningen i en form med löstagbar botten.
2
Låt stå kallt medan fyllningen görs. Rör färskosten smidig med socker och vaniljsocker. Tillsätt pressad citron- och limesaft.
3
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp och smält dem på svag värme. Låt svalna något och rör ner gelatinet i färskosten.
4
Vispa grädden och vänd ner i ostblandningen tillsammans med sylten. Häll i formen och släta till ytan. Låt stå kallt i 5–6 timmar.