Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk vaniljsocker

Mandelsmul:

2.5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1.5 dl sötmandel hackad
1 tsk vaniljsocker
100 g smör eller margarin

Servera med:

vaniljsås grädde eller glass

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda socker, potatismjöl och vaniljsocker i en skål. Lägg i rabarbern och rör om. Lägg över rabarbern i en ugnsfast form.

2
Mandelsmul: Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och mandel i en skål. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop till en smuldeg.

3
Strö smuldegen över rabarbern och grädda i 25 minuter. Servera med vaniljsås, grädde eller glass.