Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 0.5 tsk bakpulver
- 100 g smält smör eller margarin
- 300 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 1 tsk kanel
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk mandelspån
Servera med:
grädde eller vaniljsås
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Häll i smöret och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 23 cm i diameter.
2
Skölj rabarbern och skär den i bitar som är ca 2 cm. Blanda socker, kanel och mjöl och vänd runt rabarbern i blandningen.
3
Lägg rabarbern i pajformen och häll på grädden. Strö över mandelspån och grädda i 40 minuter. Servera med grädde eller vaniljsås.