Du behöver
- 2.5 dl makaroner gärna Idealmakaroner
- 150 g falukorv
- 5 st salladslök
- 2 tsk matfett
- 2 st ägg
- 1.5 dl mjölk
- salt, svartpeppar
- 1 dl ost lagrad, riven
Morotssallad:
1 st äpple
2 st morot
1 st vitkål klyfta
0.5 dl yoghurt mild naturell
salt och peppar
Ugn: 225º
Gör så här
1
Koka makaronerna i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag. Skär korven i tärningar och salladslöken i bitar.
2
Fräs korv och lök i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter. Blanda makaroner, korv och lök i en skål och häll över i en smord ugnssäker form.
3
Vispa ägg och mjölk i en skål. Salta och peppra lätt och häll äggstanningen över fyllningen i formen. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills äggstanningen är klar.
4
Morotssallad: Blanda rivet äpple, rivna morötter, riven vitkål med yoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera till makaronilådan.