Du behöver

  • 2.5 dl makaroner gärna Idealmakaroner
  • 150 g falukorv
  • 5 st salladslök
  • 2 tsk matfett
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • salt, svartpeppar
  • 1 dl ost lagrad, riven

Morotssallad:

1 st äpple
2 st morot
1 st vitkål klyfta
0.5 dl yoghurt mild naturell
salt och peppar

Ugn: 225º

Gör så här

1
Koka makaronerna i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag. Skär korven i tärningar och salladslöken i bitar.

2
Fräs korv och lök i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter. Blanda makaroner, korv och lök i en skål och häll över i en smord ugnssäker form.

3
Vispa ägg och mjölk i en skål. Salta och peppra lätt och häll äggstanningen över fyllningen i formen. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills äggstanningen är klar.

4
Morotssallad: Blanda rivet äpple, rivna morötter, riven vitkål med yoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera till makaronilådan.