Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl kakao
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

150 g färskost
1 st äggula
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Ugn: 150°

En kaka

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull och vispa i kakao. Låt svalna. Vispa ihop ägg och socker i en skål.

2
Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med smör- och kakaoblandningen.

3
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten och häll i smeten i formen.

4
Fyllning: Rör ihop färskost, äggula, socker och vaniljsocker och klicka på smeten. Rör lätt med en gaffel så det blir lite marmorerat. Grädda i 30 minuter och låt kakan svalna.