Kladdkaka med After eight

En härligt kladdig kaka som får ett läckert mittenlager av After eight-choklad. Servera kladdkakan med vispad grädde och mer After eight.

10 bitar

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g mjölkchoklad
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 125 g After eight mintchoklad

Garnera med:

vispad grädde
After eight mintchoklad

Ugn: 175°

En kaka

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret på svag värme under omrörning.
2
Vispa ägg och socker pösigt i en skål och sikta ner vaniljsocker, kakao, salt och mjöl i ägg- och sockersmeten. Tillsätt smör- och chokladblandningen.
3
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten. Häll i hälften av smeten. Täck med after eight och häll på resten av smeten.
4
Grädda i 25 minuter. Låt kallna helt och servera med grädde och after eight.
Scroll to Top