Du behöver
- 200 g smör eller margarin
- 3 dl socker
- 2 st ägg
- 1 dl kakao
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl vispgrädde
1.5 dl socker
1 dl sirap
100 g mörk choklad
50 g smör eller margarin
Garnera med:
jordgubbar
Ugn: 175°
En kaka
Gör så här
1
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i socker och ägg.
2
Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och sikta ner i kastrullen och rör om till en jämn smet.
3
Klä en liten långpanna, 35×20 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten långpannan och grädda i 15 minuter. Låt kallna.
4
Glasyr: Koka ihop grädde, socker och sirap i 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör om tills chokladen smält.
5
Tillsätt smöret klickvis och rör om tills det blir en slät kräm. Låt glasyren svalna.
6
Skär kakan i rutor och klicka på glasyr. Garnera med en jordgubbe.