Du behöver

  • 1 ½ gelatinblad
  • ½ vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk
  • 100 g vit choklad

Hallonmousse:

1 ½ gelatinblad
200 g frysta hallon, tinade
2 äggulor
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde

Garnering:

hallon

Gör så här

1
Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången. Koka upp grädde och mjölk och vaniljstång. Ta kastrullen från värmen.
2
Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen och chokladen smält. Ta upp vaniljstången. Häll upp gräddblandningen i sex serveringsglas och låt stå i kyl att stelna i ca 2 timmar.
3
Hallonmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Mosa hallonen och värm hälften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i de varma hallonen. Rör i resten av hallonen.
4
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden för sig. Rör ner hallonen i äggvispet och vänd ner grädden.
5
Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar. Garnera med hallon.