Du behöver

  • 15 st brödskivor grova t ex kavring
  • bordsmargarin

Fyllning 1:

6 st potatis kokta
2 dl kesella
0.5 dl crème fraîche
0.5 st röd lök

Fyllning 2:

2 dl kesella
2 st matjessillfiléer hela
2 st ägg kokta
3 msk dill finhackad

Garnera med:

3 dl crème fraîche
10 st rädisor
8 st potatis kokta
1 st matjessillfiléer 260 g
1 st rödlök
1 st gräslök knippe

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna och bred på margarin.

2
Fyllning 1: Blanda tärnad potatis, kesella, crème fraiche och finhackad lök.

3
Fyllning 2: Blanda kesella, hackad sill, hackade ägg och dill.

4
Lägg 5 brödskivor tätt bredvid varandra och lägg på fyllning 1. Lägg på 5 brödskivor och fördela fyllning 2. Lägg på de sista brödskivorna.

5
Bred crème fraiche ovanpå och runt om tårtan. Sätt skivade rädisor på kanten och lägg kall skivad potatis ovanpå. Lägg på skivad sill och strö över finhackad lök och gräslök.