Du behöver

  • 700 g räkor oskalade
  • 4 st ägg
  • 2 dl risoni
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk dill finhackad
  • salt och peppar
  • 2 st avokado
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 0.5 st gurka
  • 20 st rädisor
  • 100 g rucolasallad
  • 100 g mâchesallad
  • 1 st huvud krispissallad
  • 4 st citronklyftor
  • dill

Rhodes Island dressing:

1 dl majonnäs
2 dl lätt crème fraiche
0.75 dl chilisås
tabasco 4 droppar
1 msk sherry torr
salt och peppar

Gör så här

1
Skala räkorna och koka och dela äggen. Koka risonin i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i en sil. Blanda risonin med rapsolja och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.

2
Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär i klyftor och droppa över citronsaft. Skär gurkan i skivor och rädisorna i klyftor. Skölj och fördela de olika sallatsorterna på 4 tallrikar.

3
Lägg risoni och räkor i mitten och fördela ägg, avokado, gurka och rädisor runt om. Toppa med citronklyfta och dillkvist.

4
Rhodes Islanddressing: Blanda majonnäs, crème fraiche, chilisås, tabasco och sherry i en skål. Smaka av med salt och peppar.