Du behöver
- 700 g räkor oskalade
- 4 st ägg
- 2 dl risoni
- 1 msk rapsolja
- 2 msk dill finhackad
- salt och peppar
- 2 st avokado
- 2 msk pressad citronsaft
- 0.5 st gurka
- 20 st rädisor
- 100 g rucolasallad
- 100 g mâchesallad
- 1 st huvud krispissallad
- 4 st citronklyftor
- dill
Rhodes Island dressing:
1 dl majonnäs
2 dl lätt crème fraiche
0.75 dl chilisås
tabasco 4 droppar
1 msk sherry torr
salt och peppar
Gör så här
1
Skala räkorna och koka och dela äggen. Koka risonin i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i en sil. Blanda risonin med rapsolja och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.
2
Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär i klyftor och droppa över citronsaft. Skär gurkan i skivor och rädisorna i klyftor. Skölj och fördela de olika sallatsorterna på 4 tallrikar.
3
Lägg risoni och räkor i mitten och fördela ägg, avokado, gurka och rädisor runt om. Toppa med citronklyfta och dillkvist.
4
Rhodes Islanddressing: Blanda majonnäs, crème fraiche, chilisås, tabasco och sherry i en skål. Smaka av med salt och peppar.