Du behöver
- 1.25 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk rivet citronskal
- 4 st ägg delade i gulor och vitor
- 0.5 dl rörsocker strö-
- 0.5 dl sötningsmedel strö-
- 0.5 dl hett vatten direkt från uppkoket
Ugn: 175º
En kaka
Gör så här
1
Täck botten på en bakform som rymmer 1 1/4–1 1/2 l med ett bakplåtspapper. Smörj och bröa formen med ströbröd eller grahamsmjöl.
2
Mät upp mjöl och bakpulver i en skål. Skölj citronen och riv citronskalet.
3
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulor, sötningsmedel och hett vatten i några minuter. Vispa vitorna till ett fast skum.
4
Sikta ned mjölblandningen i ägg- och sockersmeten. Tillsätt citronraspet, vänd ner vitorna och rör samman ingredienserna. Häll över smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån i ca 30 minuter.