Du behöver

Det här behövs till 15 stycken:

50 g mörk choklad 70 %
3 st äggvitor ca 1 dl
2 dl strösocker
pepparmyntsolja 10 droppar

Ugn: 125°

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar. Smält den i en tekopp i mikron i ca 2 minuter, eller i en skål över en kastrull med kokande vatten. Låt chokladen svalna medan marängen vispas.

2
Häll äggvitor och socker i en rostfri skål. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa, helst med elvisp, i ca 5 minuter tills marängen är tjock och fluffig. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa marängen sval, blank och tjock.

3
Tillsätt smält choklad och pepparmyntsolja. Rör om med några enstaka tag med en slickepott, så att smeten blir vackert strimmig. Klicka ut smeten i stora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 1 timme, tills kakorna släpper papperet.