Du behöver
- 4 st lövbiff ca 400 g
- smör +2 msk
- 4 st schalottenlökar
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 st köttfond Fond du Chef
- 2 tsk dijonsenap
- salt och peppar
Servera med:
jasminris kokt
sugarsnaps kokta
Gör så här
1
Rumstemperera köttet. Torka av köttet och skär det i tunna strimlor. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och stek hälften av köttet hastigt i den heta pannan, ca 2 minuter. Salta och peppra köttet och lägg över på fat. Stek den andra hälften av köttet på samma sätt.
2
Skala, hacka och fräs schalottenlöken i en kastrull med 2 msk smör tills den är blank och mjuk. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med mjölk och matlagningsgrädde under omrörning och rör om till en slät sås. Smaksätt med köttfond och dijonsenap.
3
Rör ner köttet i såsen och rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt jasminris och kokta sugersnaps.