Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 1 krm ättiksprit
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl pistaschmandel hackad

Servera med:

2 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd finns att köpa färdig på burk

Garnera med:

vinbär röda och ev svarta
mynta

Ugn:100°

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Droppa i ättiksprit i smeten och vispa lite till. Tillsätt sockret i en rinnande smal ström och vispa till fast och blank marängsmet.

2
Lägg marängsmeten i en spritspåse med tyll och spritsa ut åtta rundlar och åtta marängtoppar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackad pistaschmandel.

3
Grädda mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme, tills marängen stelnat. Lägg marängerna på ett bakgaller.

4
Vid servering spritsa vispad grädde på bottenrundlarna, lägg på en sked lemoncurd och röda och ev svarta vinbär. Avsluta med en marängtopp och garnera med vinbär och mynta. Servera direkt.