Du behöver
- 3 st äggvitor
- 1 krm ättiksprit
- 2 dl strösocker
- 1 dl pistaschmandel hackad
Servera med:
2 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd finns att köpa färdig på burk
Garnera med:
vinbär röda och ev svarta
mynta
Ugn:100°
Gör så här
1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Droppa i ättiksprit i smeten och vispa lite till. Tillsätt sockret i en rinnande smal ström och vispa till fast och blank marängsmet.
2
Lägg marängsmeten i en spritspåse med tyll och spritsa ut åtta rundlar och åtta marängtoppar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackad pistaschmandel.
3
Grädda mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme, tills marängen stelnat. Lägg marängerna på ett bakgaller.
4
Vid servering spritsa vispad grädde på bottenrundlarna, lägg på en sked lemoncurd och röda och ev svarta vinbär. Avsluta med en marängtopp och garnera med vinbär och mynta. Servera direkt.