Du behöver
- 12 st muffinsformar medelstora
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 4 st banan
- 3 dl vetemjöl special
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 75 g valnötskärnor grovkrossade
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 1 dl yoghurt mild
Garnera med:
2 dl vispgrädde
12 st jordgubbar
2 st kiwi
Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa rumstempererat smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ett ägg i sänder. Skala och mosa bananerna och rör ner dem i smeten.
2
Blanda vetemjöl special, vetemjöl, vaniljsocker, valnötskärnor, bakpulver och salt i en skål och rör ner i smeten tillsammans med mild yoghurt.
3
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda dem mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller. Vid servering ta loss muffinsen ur formarna och toppa med vispad spritsad grädde och garnera med en jordgubbe och ett par skivor skalad kiwi.
4
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda dem mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller. Vid servering ta loss muffinsen ur formarna och spritsa vispad grädde på toppen och garnera med en jordgubbe och ett par skivor skalad kiwi.