Du behöver

  • 12 st muffinsformar medelstora
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 4 st banan
  • 3 dl vetemjöl special
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g valnötskärnor grovkrossade
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl yoghurt mild

Garnera med:

2 dl vispgrädde
12 st jordgubbar
2 st kiwi

Ugn: 175°

Gör så här

1
Vispa rumstempererat smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ett ägg i sänder. Skala och mosa bananerna och rör ner dem i smeten.

2
Blanda vetemjöl special, vetemjöl, vaniljsocker, valnötskärnor, bakpulver och salt i en skål och rör ner i smeten tillsammans med mild yoghurt.

3
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda dem mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller. Vid servering ta loss muffinsen ur formarna och toppa med vispad spritsad grädde och garnera med en jordgubbe och ett par skivor skalad kiwi.

4
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda dem mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller. Vid servering ta loss muffinsen ur formarna och spritsa vispad grädde på toppen och garnera med en jordgubbe och ett par skivor skalad kiwi.