Du behöver

  • 4 st gelatinblad
  • 1 st liten burk ananasskivor i juice
  • 1 st blodgrapefrukt
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 dl flädersaft konc.

Servera med:

2 dl vispgrädde
2 msk flädersaft eller punsch

Garnera med:

citronmeliss

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Häll juicen från ananasen i en kastrull. Skär ananasen i bitar och lägg i en skål.

2
Dela blodgrapefrukten. Gröp ur fruktköttet med en tesked i så hela bitar som möjligt och lägg i skålen med ananas. Krama ur saften från resterna av blodgrape-frukten ner i kastrullen med ananasjuice.

3
Tillsätt vatten, florsocker och flädersaft i kastrullen och koka upp. Ta kastrullen från värmen, lägg i de urkramade gelatinbladen och rör om.

4
Fördela frukten i fyra dessertglas. Häll gelén över frukten och låt desserten stelna i kylskåp i ca 2 timmar. Spritsa en klick vispad grädde smaksatt med flädersaft eller punsch i glasen och garnera med citronmeliss