Du behöver
- 4 st gelatinblad
- 1 st liten burk ananasskivor i juice
- 1 st blodgrapefrukt
- 1 dl vatten
- 0.5 dl florsocker
- 1 dl flädersaft konc.
Servera med:
2 dl vispgrädde
2 msk flädersaft eller punsch
Garnera med:
citronmeliss
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Häll juicen från ananasen i en kastrull. Skär ananasen i bitar och lägg i en skål.
2
Dela blodgrapefrukten. Gröp ur fruktköttet med en tesked i så hela bitar som möjligt och lägg i skålen med ananas. Krama ur saften från resterna av blodgrape-frukten ner i kastrullen med ananasjuice.
3
Tillsätt vatten, florsocker och flädersaft i kastrullen och koka upp. Ta kastrullen från värmen, lägg i de urkramade gelatinbladen och rör om.
4
Fördela frukten i fyra dessertglas. Häll gelén över frukten och låt desserten stelna i kylskåp i ca 2 timmar. Spritsa en klick vispad grädde smaksatt med flädersaft eller punsch i glasen och garnera med citronmeliss