Du behöver
- 175 g smör eller margarin
- 3 st ägg
- 1.25 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- saft skal och av 1 citron
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk vatten
Garnera med:
kokos
rivet citronskal
Ugn: 175°
En kaka
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör ner i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret, citronskal och citronsaft och rör om.
3
Häll smeten i smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l. Grädda kakan i 40 minuter. Låt kakan stå ett par minuter innan den stjälps upp.
4
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och glasera den kalla kakan. Strö över kokos och citronskal.