Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 2.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 75 g mörk choklad
  • 1 dl mjölk

Garnera med:

kakao
25 g mörk choklad

Ugn: 175°

En kaka

Gör så här

1
Rör rumstempererat smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

2
Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål och sikta ner i smeten. Rör i hackad choklad och mjölk.

3
Häll smeten i smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l och grädda i 50 minu-ter. Låt kakan stå i 10 minuter innan den stjälps upp.

4
Vid servering sikta över kakao och strö över riven choklad.