Du behöver
- 200 g smör eller margarin
- 2.5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 3.75 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
- 75 g mörk choklad
- 1 dl mjölk
Garnera med:
kakao
25 g mörk choklad
Ugn: 175°
En kaka
Gör så här
1
Rör rumstempererat smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
2
Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål och sikta ner i smeten. Rör i hackad choklad och mjölk.
3
Häll smeten i smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l och grädda i 50 minu-ter. Låt kakan stå i 10 minuter innan den stjälps upp.
4
Vid servering sikta över kakao och strö över riven choklad.