Du behöver
- 125 g sötmandel
- 4 st äggvitor
- 2 msk socker
- 4 dl florsocker
Smörkräm:
100 g smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
2 msk kakao
Ugn: 150°
Gör så här
1
Skålla och mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt strösocker lite i taget under vispning.
2
Vispa till en blank maräng. Sikta ner florsocker och rör i mandel. Blanda försiktigt.
3
Spritsa eller klicka ut 50 kakor stora som en 5-krona på plåt med bakplåtspapper. Låt vila i 30 minuter så makronerna inte spricker i ugnen. Grädda i 12–15 minuter och låt kallna.
4
Smörkräm: Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, äggula och kakao till en fluffig kräm.
5
Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och lägg ihop med de resterande.