Du behöver

  • 125 g sötmandel
  • 4 st äggvitor
  • 2 msk socker
  • 4 dl florsocker

Smörkräm:

100 g smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
2 msk kakao

Ugn: 150°

Gör så här

1
Skålla och mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt strösocker lite i taget under vispning.

2
Vispa till en blank maräng. Sikta ner florsocker och rör i mandel. Blanda försiktigt.

3
Spritsa eller klicka ut 50 kakor stora som en 5-krona på plåt med bakplåtspapper. Låt vila i 30 minuter så makronerna inte spricker i ugnen. Grädda i 12–15 minuter och låt kallna.

4
Smörkräm: Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, äggula och kakao till en fluffig kräm.

5
Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och lägg ihop med de resterande.