Du behöver
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl socker
- 225 g smör eller margarin
- 1 st ägg
- 1 st äggula
Fyllning:
125 g sötmandel
100 g smör eller margarin
2.5 dl socker
3 st ägg
0.5 dl kakao
Glasyr:
2 dl florsocker
1.5 msk vatten
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda mjöl, bakpulver och socker och finfördela smöret häri. Tillsätt ägg och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
2
Rulla ut degen till en rulle och dela den i 36 bitar. Tryck ut varje bit i smorda mazarinformar.
3
Fyllning: Mal mandeln på mandelkvarn. Rör rumstempererat smör och socker smidigt. Vispa i äggen ett i taget och rör i mandel och siktad kakao. Fördela fyllningen i formarna.
4
Grädda i 15–20 minuter. Låt svalna något och stjälp upp ur formarna.
5
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna.