Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl råsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g mandel

Ugn: 175°/100º

Gör så här

1
Vispa ägg, råsocker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

2
Hacka choklad och mandel grovt och rör ner i smeten. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre bitar.

3
Rulla ut varje bit till en längd med mjölade händer eftersom degen är ganska kladdig. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och grädda på 175º i 25 minuter. Låt svalna en stund innan längderna skärs i sneda bitar. Sänk ugnsvärmen till 100º.

4
Lägg kexen med snittytan upp och torka på 100° i ca 45 minuter, tills de är torra.