Du behöver

  • 10 st digestivekex
  • 75 g smör eller margarin

Fyllning:

200 g vit choklad
100 g mörk choklad
400 g färskost
1 dl kesella
1 dl socker

Garnera med:

150 g mörk choklad
vinbär

Ugn: 175°

Gör så här

1
Mixa eller krossa kexen. Blanda i smält smör och tryck ut i en form med löstagbar botten. Grädda i 10 minuter och låt kallna.

2
Fyllning: Smält den vita chokladen över vattenbad. Hacka den mörka chokladen.

3
Vispa ihop färskost, kesella och socker. Rör försiktigt i den vita chokladen och rör sedan i den hackade chokladen.

4
Häll smeten i formen och låt stå i frysen i 4 timmar.

5
Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Häll ut chokladen på en skärbräda och låt stelna i rumstemperatur. Hyvla fina rullar av chokladen med osthyvel. Ta ut cheesecaken ur frysen 30 minuter före servering och garnera med chokladrullar och vinbär.