Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 2 msk kokande vatten
- 2 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
Fyllning:
250 g nougat
Garnera med:
5 dl vispgrädde
1 st burk aprikoser 415 g
mörk choklad
citronmeliss
Ugn: 225°
10 bitar
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda alltsammans försiktigt.
2
Häll upp och bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter.
3
Stjälp upp rulltårtan på sockrat smörgåspapper och lossa kakan från bakplåtspappret. Låt svalna.
4
Fyllning: Smält nougaten över vattenbad och bred över bottnen. Rulla ihop rulltårtan från långsidan och skär den i 10 bitar.
5
Vispa grädden och spritsa på bitarna. Lägg på en aprikoshalva och garnera med riven mörk choklad och citronmeliss.