Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk kokande vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Fyllning:

250 g nougat

Garnera med:

5 dl vispgrädde
1 st burk aprikoser 415 g
mörk choklad
citronmeliss

Ugn: 225°

10 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda alltsammans försiktigt.

2
Häll upp och bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter.

3
Stjälp upp rulltårtan på sockrat smörgåspapper och lossa kakan från bakplåtspappret. Låt svalna.

4
Fyllning: Smält nougaten över vattenbad och bred över bottnen. Rulla ihop rulltårtan från långsidan och skär den i 10 bitar.

5
Vispa grädden och spritsa på bitarna. Lägg på en aprikoshalva och garnera med riven mörk choklad och citronmeliss.