Du behöver
- 75 g smör eller margarin
- 3 msk socker
- 1 st äggula
- 2 dl vetemjöl
- 1 krm hjorthornssalt
Garnera med:
400 g mandelmassa
2 msk vetemjöl
2 st äggvitor
3 msk hallonsylt
Glasyr:
1.5 dl florsocker
2.5 tsk vatten
Ugn: 175°
Gör så här
1
Hacka ihop smör, socker, äggula, mjöl och hjorthornsalt och arbeta till en deg. Låt vila svalt i 45 minuter.
2
Kavla ut degen och ta ut rundlar med mått som är 6 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
3
Garnering: Riv mandelmassan och blanda med mjölet. Tillsätt äggvitorna rör till en smidig smet. Spritsa en kant runt kakorna. Klicka i sylt och grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.
4
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna.