Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 3 msk socker
  • 1 st äggula
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm hjorthornssalt

Garnera med:

400 g mandelmassa
2 msk vetemjöl
2 st äggvitor
3 msk hallonsylt

Glasyr:

1.5 dl florsocker
2.5 tsk vatten

Ugn: 175°

Gör så här

1
Hacka ihop smör, socker, äggula, mjöl och hjorthornsalt och arbeta till en deg. Låt vila svalt i 45 minuter.

2
Kavla ut degen och ta ut rundlar med mått som är 6 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

3
Garnering: Riv mandelmassan och blanda med mjölet. Tillsätt äggvitorna rör till en smidig smet. Spritsa en kant runt kakorna. Klicka i sylt och grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.

4
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna.